Måste jag köpa SSL certifikat?

Du är inte tvingad att köpa SSL certifikat men det kan ändå vara klokt att du gör det. Precis som att du vill skydda ditt domän så vill du ju skydda den verksamhet som sker på hemsidan. Om du köper ett SSL- eller TLS-certifikat för din webbplats så kommer namnet på domänet att börja med HTTPS. Det är också viktigt.

HTTPS talar om att din sajt är säker

Idag är privatpersoner och företag väl medvetna om vad HTTPS står för. Med SSL så kommer den information som överförs mellan din sajt och den som använder den att skyddas. Det är viktigt både för transaktioner av pengar och vanlig surfing på sajten.

Kriminella kan göra en hel del enbart med information om vad som sker på en sajt. På grund av detta föredrar privarpersoner såväl som företag att använda sajter med HTTPS i adressen. Det är ju ett tecken om att säkerheten som krävs finns på plats.

Vad kostar SSL?

När du köper domän så kan SSL ingå i priset. Det är inte alls ovanligt. Men det kan också vara så att du får betala några hundralappar för det per år. Det kan vara det värt med tanke på att din sajt kommer att tas på allvar både av de som besöker den och av sökmototer då den har ett namn som börjar med HTTPS.